Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност проведе вчера изнесено

...
Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност проведе вчера изнесено
Коментари Харесай

Хранят сирийски бежанци с леща и вафли в Харманли

Парламентарната комисия за надзор над службите за сигурност организира вчера изнесено съвещание в Харманли, където се намира регистрационно-приемателен център от отворен вид. Днес народните представители не престават работата си, като ще посетят оградата на българо-турската граница. През ноември предходната година служебното държавно управление отпусна 5 милиона лв. за ремонт на оборудването.По-късно депутатите ще бъдат и в тристранния контактен център в Свиленград, който е построен, с цел да подкрепя напъните на службите за справяне с бежанския проблем.

38% от потенциала за настаняване на Държавната организация за бежанците към този миг е напълнен. Общо настанените са 1575 души, разясни заместник-председателят на ДАБ Димитър Киров.

В центровете обаче не могат да бъдат настанявани украинци, тъй като пространствата са единствено за чужденци, чиято процедура по протекция не е завършила.

В регистрационно-приемателния център в Харманли обитават най-вече сирийци, очакващи статут, заяви БНР.

Кандидатства се по оперативни стратегии, с цел да може с европейски средства да бъде актуализирана базата, уточни още Димитър Киров. Той добави, че през летния сезон миграционният напън нараства.

43-годишната сирийка Зейнаб, вдовица с четири деца, се оплаква, че към този момент месеци чака статут.

" Нямаме средства, нямаме облекла. Избягах от войната, с цел да намеря сигурност. Търся тук бъдеще на децата. От 9 месеца очаквам, а нямам статут. Искам децата ми да продължат да учат и да живеят умерено ".

" Една брутна заплата е към 1100 лв. – на специалист, който организира първичните изявленията. От към две години или три не са увеличавани възнагражденията, което води до риска за доста огромно текучество на личен състав, на чиновници ", посочи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която е и ръководител на комисията за надзор над службите за сигурност.

Според Атанасова би трябвало да се укрепи и здравното обслужване.

" Храноденът е 5 лв.. Менюто за довечера е чорба леща и вафла. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР